Home

Achtergrond 320 x bekeken

Graanoogst Rusland onder 60 miljoen ton

Rusland produceert dit seizoen minder dan 60 miljoen ton graan.

Dat stelt marktbureau SovEcon. De gerstoogst wordt met 8,7 miljoen tot 9,3 miljoen ton de slechtste in 40 jaar. De voerfabrieken hebben extra tarwe nodig om de voergerst te vervangen. De mouterijen moeten veel brouwgerst importeren.

Volgens SovEcon verspreidt de droogte zich naar het oosten naar Siberië. In totaal is bijna 8 miljoen hectare graan beschadigd door de droogte. Rusland heeft zondag een exportverbod voor graan en graanproducten ingevoerd.

Volgens het ministerie van landbouw komt de inzaai van wintergraan in de verdrukking door de droogte. Daarom zullen telers volgend seizoen meer zomergraan telen. Dat drukt de opbrengst ook in het volgende seizoen 2011/2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.