Home

Achtergrond 309 x bekeken 4 reacties

'Goede gedoogafspraken belangrijk voor export'

In het belang van de agrarische export moeten CDA en VVD goede afspraken maken in het gedoogakkoord met Wilders' PVV.

Dat vindt CDA-Kamerlid en demissionair minister van LNV Gerda Verburg, die evenals andere Kamerleden vandaag haar vakantie had onderbroken voor het Kamerdebat met informateur Lubbers. Verburg deelt de zorgen van de Nederlandse agribusiness over negatieve reacties uit islamitische landen als de PVV steunpilaar wordt van de Nederlandse regering en zijn anti-islamhouding ongeremd blijft uitdragen. Verburg vindt dat daar een einde aan moet komen. ,,

"Daarover moeten heel goede afspraken worden gemaakt", vindt ze. "Daarmee zijn grote belangen van de Nederlandse agro-industrie gemoeid'. Het CDA-Kamerlid vermoedt dat dit een van de lastigste punten gaat worden in de komende informatieperiode onder voorzitterschap van Ivo Opstelten.

Verburg vindt het te vroeg om te zeggen of het beoogde CDA/VVD-kabinet een goed kabinet voor de landbouw zal zijn. "Maar het is wél goed voor de landbouw dat Paars plus is mislukt. Daarmee waren de boeren en het hele agrifoodcluster naar de galemiezen gegaan".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ben het met je eens, Hamstra. Maar de andere kant is: boeren laten het ook maar gebeuren. Hebben we het gisteren nog over gehad op het forum: "van der Ploeg: grote bedrijven economisch zwak". Boeren willen nu eenmaal niets. Het blijft bij klagen. Ze wéten dat wat er allemaal over ze wordt uitgestort geldverslindende onzin is, maar ach, Tjaaaa...

 • no-profile-image

  a hamstra

  Verburg een mooi verleng stuk van Z.L.T.O/L.T.O die samen met de linkse natuur idioten,de agrarische sector naar de kloten laten gaan, in ruil voor vlees en groenten fabrieken, van?????

 • no-profile-image

  Hans

  "Maar het is wél goed voor de landbouw dat Paars plus is mislukt. Daarmee waren de boeren en het hele agrifoodcluster naar de galemiezen gegaan"zegt Verburg. Dat vooral de agrifoodcluster en via/met haar de boeren die voor de export produceren naar de galamiezen zouden gaan, zou wel is waar kunnen zijn. Voor boeren die biologisch voor een regionale, zo je wilt niche markt, produceren, zou paars plus wel is beter kunnen uitpakken. Maar in feite zegt ze, dat rechts met gedoogsteun, slechts uitstel van executie is voor het exporterende gedeelte van de sector, want ik zie deze combinatie nog geen 2 jaar voldraaien, dan nieuwe verkiezingen, ruk naar links, en dan bijltjes dag. Gerda heeft voor zover ik kan bekijken, agrarisch NL niet minder afhankelijk van subsidie en marktbescherming gemaakt. Als je goed kijkt, zie je agrarisch NL verhongeren, maar niet omdat er geen eten is, maar vanwege de verslaving.

 • no-profile-image

  Han

  Waarom vrezen we een gedoog Kabinet, waarom zien we hier als landbouw meteen onze handel stuk lopen? De Denen hebben al vele jaren deze politieke constructie en hebben nog steeds een exporterende landbouw. Daar komt bij, dat als de fanatieke Moslim landen wegvallen, ze elders gaan kopen waardoor er toch weer vraag zal ontstaan in andere delen van de wereld. Ik heb in het Midden Oosten gewerkt en gewoond en heb daar de discriminatie t.o.v. de Christenen gezien. Bijbel het land NEE, Leuke vakantie foto's van je dochters NEE, kerk bouwen NEE, een glaasje Bier NEE en zo kan ik wel doorgaan. Het ergste >Ramadan< de Westerling heeft trek in thee of eten NEE verboden, alle eten verkopende zaken Dicht. Wie discrimineert nu?? Waar praten wij dan over als we iets negatiefs zeggen van de groep Rand jongeren, helaas voor een groot deel van islamitische afkomst. Het >hele< Moslim gebeuren was geen PUNT als we niet onze olie uit hun bodem moeten halen en zij niet hier ware komen om onze vuile klussen te klaren.
  Wij laten ons leiden door >angst< in de trant van >als< dit >als< dat, dan hebben iets minder geld. Wij met onze VOC mentaliteit leveren onze identiteit uit voor GELD en zgn. SOCIAAL gevoel, bedacht door de socialisten. Wie kan mij even uitleggen, dat Socialisme gelijk staat aan Sociaal???

Of registreer je om te kunnen reageren.