Home

Achtergrond 238 x bekeken 2 reacties

Goede friteskwaliteit voor middelvroege rassen in België

De middelvroege aardappelrassen in België hebben al een goede bakkwaliteit bereikt.

Dat meldt het Belgische Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) op basis van de laatste proefrooiingen.

Het middelvroege ras Miranda scoort bij het PCA een friteskwaliteit van 1,6 op een schaal van 0 (uitstekend) tot 6 (zeer slecht). Voor de smaak na het koken haalt Miranda een 6,3 op een schaal van 1 (zeer slecht) tot en met 9 (zeer goed). "Miranda heeft al vroeg een goede kook- en friteskwaliteit", stelt het PCA.

De smaak na het komen van de middelvroege aardappel Anosta haalde een 6,5. Sinora zat lager met een 5,3, meldt het PCA. "De frietkwaliteit van beide rassen is uitstekend met 1,8 voor Anosta en 1,5 voor Sinora."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Wat een geweldig nieuws, lekker die frietjes van 5cm goed voor een kiloknaller van een of ander goedkoop huismerk en de boer wordt bedankt met hooguit 40 ton per hectare6ee3 voor een appel en een ei met die Belgapom shit!!

 • no-profile-image

  robert

  zeg sukkel boerke
  waarom is 40 ton niet genoeg 35 ton is nog beter ,moet nie meer opbrengen
  heeft dat lomp boerke weer iets getekent maar vergeten te lezen ;noemt een contract,dus sukkel boer maar

Of registreer je om te kunnen reageren.