Home

Achtergrond 201 x bekeken

Gladiolenkeuring 2010 vorstelijk afgerond

De bloemenkeuring van de KAVB stond deze week vooral in het teken van de gladiool.

Van diverse inzenders zijn goede tot zeer goede gladiolen in de keuringszaal te bewonderen. Zo wist J. en P. Snoek hoog te scoren met de roze ‘Flevo Effect’. De volgende in rij was ‘’ ‘Elegance’ van Prisma Gladiolus. Bij de kleinbloemige cultivars veroverde Snoek eveneens een eerste prijs met de gevlekte ‘Flevo Sun’. Prisma Gladiolus scoorde 9,48 met roze ‘Fortarosa’. Deze forse gladiool staat er zonder meer vorstelijk bij. Een groot aantal zaailingen van Prisma trok eveneens de aandacht van de bezoekers. Zowel Prisma als Mts Nijenhuis scoorden boven de 9 met een gemengde vaas en Prisma Gladiolus en Snoek kregen beide een Gouden Medaille voor hun grote inzending van zeer goede kwaliteit. Vakgenoten wordt aangeraden om de keuringszaal bij CNB in Lisse te bezoeken om het fraaie overzicht van het sortiment nieuwe gladiolen te leren kennen. Zowel het assortiment grootbloemige cultivars als dat van de kleinbloemige is zeer de moeite waard. Duidelijk is dat de veredeling resultaten boekt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.