Home

Achtergrond 618 x bekeken 32 reacties

'Ganzen mogelijk schadelijk voor melk'

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) dringt aan op onderzoek, dat moet uitwijzen of ganzen salmonella overbrengen in melk.

De landbouwsector nam in het verleden al maatregelen tegen deze bacterie die werd aangetroffen in eieren en kippenvlees en die kan leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen.

Volgens de NMV hebben melkveehouders meer met salmonella te maken in gebieden waar veel ganzen neerstrijken. De NMV zegt dat ook de schade die ganzen en smienten veroorzaken, toeneemt en dat de regels voor schadevergoeding niet voldoen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  domme gans

  ben blij dat er jagers zijn,en ze ruimen mooi wat ganzen op die op mijn land zitten,zijn veel te veel van,jagen is niet moorden maar alleen zorgen dat de populatie in stand blijft,het moet beheersbaar blijven

 • no-profile-image

  gekke henkie

  gewoon goed verhitten.

 • no-profile-image

  Enos

  Ik moet 2 x keer in de week mijn grasmaaien. Kost zweet en benzine.Ganzen maaien gratis gras een velen lopen te huilebalken.....

 • no-profile-image

  anti

  De Koninklijke Jagersclub heeft al haar leden al opgeroepen om met geladen geweer dit grote maatschappelijke gevaar de kop in te drukken en alle ganzen te ruimen.

 • no-profile-image

  Enos

  Nou J@gertje.Volgens gaat het eigenlijk over het feit dat de vergoeding te laag is.......

 • no-profile-image

  van Hemmen

  Het wordt hoogtijd dat we als veehouders in overleg gaan met provincies over de hoogte van schadevergoeding bij een salmonellabesmetting in de melk en vooral moet daar de imagoschade in meegenomen worden want als dit probleem de aandacht krijgt van de pers
  kan dat grote gevolgen hebben voor de sector.
  Er zullen keuzes gemaakt moeten worden want het is onrededelijk ,de boeren op te zadelen met problemen die anderen (nateurfreeks) veroorzaken
  Daarvoor is het belangrijk de NMV samen met de melkverwerkende industrie en ook het nizo samen moeten gaan nagaan waar de schadeclaime gelegd moet worden

 • no-profile-image

  hans

  Mocht de link er liggen , dan kunnen we eindelijk de daad bij het woord houden . De halvering van de ganzen stand GEGROET HANS SUD-FRYSLAN

 • no-profile-image

  Klaas

  Dit bericht berust idd op een misverstand. Ganzen dragen in tegenstelling tot kippen namelijk helemaal geen salmonellea bij zich (is al diverse malen onderzocht zowel in NL als in andere landen).

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  die onderzoek moet er maar snel komen hoe eerder hoe beter. zo komen we steeds dichter bij de eind conclussie dat de ganzen populatie drasties moet worden in geperkt. sommige vrienden van hier die zullen dit bericht wel weer onder uit halen zoals tegen woordig bij elk getypt stukje hier.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Kanibaal, sinds tien jaar geleden in ons land het persistente Amerikaanse afvalproduct 'Kenniseconomie' bij decreet werd verordonneerd, leven we op een almaar verder afbrokkelende apenrots! En dat zes meter beneden NAP.

 • no-profile-image

  doei

  Zeker laten onderzoeken door Alterra of Sovon . Uitslag is na 10 onderzoeken bekend . Doei

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  De onzin die sommige collega's hier in dit forum schrijven is echt schrijnenend.
  Dé belangenorganisatie voor melkveehouders dringt aan op:
  - Daadkrachtige maatregelen tegen ganzenschade
  - Eerlijkere vergoedingen zolang het aan effectieve maatregelen ontbreekt
  - Onderzoek naar de relatie tussen salmonella in de melk en ganzen.

  Mn. het laatste punt is erg belangrijk omdat ook jullie zullen begrijpen dat wanneer FC controleert op aanwezigheid van salmonella in de melk een strafkorting in het verschiet ligt. We moeten dus weten waar dit vandaan komt. Op de site van de NMV las ik dat de salmonella problematiek mn speelt in die gebieden waar de meeste ganzen voorkomen. De link moet dus snel hard gemaakt worden zodat effectieve maatregelen genomen kunnen worden.

  Collega's wees blij dat de NMV deze stappen zet en ondersteun hun liever door lid te worden.

  Groet
  Gezond Verstand

 • no-profile-image

  anti

  jagertje, jij bent niets meer dan een smerige dierendoodschieter. zelfs je kinderen weten dit. kleinkinderen ben je zelfs niet eens waard. met al je gezever op allerlei forums maak je jezelf en je mede college dierendoodschieters alleen maar nog meer belachelijk. je bent je ogen niet waard. probeer eens een discussie op tv. met plezier dien ik je van repliek, meneer de etxecuteur. O ja, maandag sta je natuurlijk weer in de executielijn om eenden te vermoorden.

 • no-profile-image

  spuit

  Bevalt het bericht je niet Kan nie baal?

 • no-profile-image

  koetje

  Beste Jan,verklaar je nader,heb ik gezegd dat ganzen salmonella overbrengen?Nee,ik lees hier alleen een artikel dat de NMV aandringt op een onderzoek.Als er niks aan de hand is met ganzen en Salmonella hoef je je er ook niet druk om te maken.Ik hoef geen redenen te zoeken om ganzenoverlast aan te tonen.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Blijkbaar is het de mode om voor elk probleem(?) een of ander onzin artikeltje te schrijven.Of het waar is of niet maakt niet uit. Als het maar in het nieuws komt...

 • no-profile-image

  Gijs Gans

  Ha ha ja hoor...wat een marketings verhaaltje weer.......daar hebben ze vast weer op zitten broeden......

 • no-profile-image

  eerlijk

  Ben het met je eens gekke henkie, ik neem aan dat je die ganzen goed wil verhitten......

 • no-profile-image

  J@gertje

  Dat ganzen overlast en schade veroorzaken is niets nieuws maar laten we eerst dit onderzoek ook maar eens afwachten.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  LAATSTE NIEUWS: Melk mogelijk levensgevaarlijk voor de gezondheid!!!Zie : 'link tussen eten dierlijk eiwit en darmziekte".

 • no-profile-image

  J@gertje

  Inderdaad Jan,
  Geweren (vuurwapens) kunnen in verkeerde handen heel gevaarlijk zijn.( ik denk hierbij bijv. aan een Volkert van der G.)
  Daar zijn al verschillende onderzoeken naar gedaan.
  De uitkomst is dat vuurwapens alleen in bezit mogen zijn van mensen die daar van de overheid een vuurwapenvergunning voor hebben gekregen.
  Die mensen worden jaarlijks gescreend door justitie, wat eigenlijk bij véél meer mensen had moeten gebeuren.
  Maar hadden we het hier niet over het onderzoek of ganzen mogelijk salmonella over konden brengen in koeienmelk?
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  anti

  Inderdaad Jan, geweren kunnen in verkeerde handen heel gevaarlijk zijn, bv bij doodschieter Jagertje. Naar hem zijn al verschillende onderzoeken gedaan. De uitkomst is dat Jagertje zich als een schrijvende mongool manifesteert in diverse forums, om steeds duidelijker zijn oliedomme gedrag te doen blijken. Levensgevaarlijk zo iemand. Dat hij nog een geweer mag hebben en waarvoor............Hij heeft met zijn maten nog steeds minimaal 104 roofvogels op zijn geweten staan. (Of zou hij zelfs geen geweten hebben?????)

 • no-profile-image

  oplettende

  Hilli Billy,
  Volgens mij gaat het bij jou alleen maar over het feit dat jij eigenlijk te beroerd bent om je gazonnetje te maaien.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Maakt mij niet uit welk onderwerp het betreft. maar goed .Er wordt al gesteld dat Ganzen geen salmonella bij zich dragen. Info Klaas.---Dus is het geen reden om ze af te knallen.-------- Nee, dit soort berichten zullen keihard terug slaan.

 • no-profile-image

  koetje

  Kanibaal vindt die berichten over fokdieren die honger lijden veel interessanter.Of het waar is of niet maakt niet uit. Als het maar in het nieuws komt...

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Koetje Boe, ik heb jouw reacties steeds met belangstelling gelezen, maar nou ben je tot over je kloten door het zomerijs van de Pikmar gezakt. Ik leed daar ooit met mijn skutsje bij de intocht van Sint Piter (door het schuiven van de lading sukerlatten) schipbreuk, en ik kan je zeggen: je gaat daar kopje onder! En da's misschien béter dan verzuipen in een forum!

 • no-profile-image

  Jan

  Geweren zijn ook gevaarlijk, het schijnt dat je er mensen en dieren mee dood kunt schieten. Tijd voor een onderzoek?

 • no-profile-image

  anti

  Nee zegt Jagertje. Geen onderzoeken, ik wil schieten, want ik ben natuur- en dierenvriend. ik wil mijn kleikinderen laten zien hoe ik ganzen vermoord, dat is mijn levenstaak. aldus jagertje

 • no-profile-image

  Kani Baal

  We hebben een claimer....

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gezond Verstand, van Hemmen en andere gansvijandige melkdelvers, het is wel erg toevallig dat juist dezer dagen bekend werd hoe vreselijk ongezond en zelfs levensbedreigend het veelvuldig gebruik van koemelk voor de mens is. En dat is natuurlijk ook niet vreemd. Al een halve eeuw geleden wilde de melklobby middels Joris Driepinter de mensheid wijs maken, dat het gezond en heilzaam zou zijn om dagelijks drie kwart liter volle melk te slurpen. Levenslang. Terwijl ieder normaal mens na de geboorte al heel snel uitgezoogd raakt en dan overstapt. Via Olvarit, Ranja (met of zonder rietje) en een pilsje naar een wijntje of een borrel. Maar ja; daar kunnen de agri-centrifugaalwringers van Campina of Danone natuurlijk niet van woekeren!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Anti jacht,
  Waar heb ik mij tegen dit onderzoek uitgesproken?
  Dat onderzoek moet er zo snel mogelijk komen.
  Ben je soms bang dat dit onderzoek er voor zorgt dat jouw soelaas nog verder wegzakt in de ganzenstront?
  Stel je toch eens voor dat ook dit weer een reden zou zijn om de jaarronde ganzen op de landelijke vrijstellingslijst te plaatsen.
  Maak je geen zorgen, de (nu nog) gedeeltelijke bescherming van de ganzen heeft zijn langste tijd gehad.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Laat het leger maar oefenen op het afschieten van ganzen, dan blijven er nog genoeg over.
  Ganzenpaté smaakt zeer goed en is duurzaam geproduceert.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.