Home

Achtergrond 162 x bekeken 2 reacties

Fransen zien geen kans terugbetaling illegale steun

Frankrijk ziet mogelijk geen kans om alle ten onrechte verleende steun aan zijn groente- en fruitsector terug te vorderen.

Dat zou zijn gebleken in gesprekken die de Europese Commissie met de Franse autoriteiten heeft gevoerd over de terugbetaling, meldt een woordvoerder van de Commissie vandaag. De Europese Commissie concludeerde begin vorig jaar dat Frankrijk zijn groente- en fruitboeren ten onrechte had gesteund in de periode 1992-2002. De verleende steun, voor een totaalbedrag van een half miljard euro, zou in strijd zijn met Europese staatssteunregels.

Het overleg over de terugbetaling gaat nog door, aldus de Commissie-woordvoerder. Een formeel besluit over de terugbetaling is nog niet genomen.

Franse groente- en fruitboeren verzetten zich tegen het terugbetalen van de staatssteun, zeker in deze economisch lastige tijd. De Franse landbouwminister Bruno Le Maire heeft eerder dit jaar gezegd dat de boeren geen half miljard euro hoeven terug te storten. Of ze wel iets moeten terugbetalen, en hoeveel dan, liet hij daarbij in het midden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    geen boer

    verzoek aan Stef Severt, de journalist die dit schrijft: volg deze kwestie eens. De manier waarop de fransen hier onderuit gaan komen kunnen wij als Nederland B.V. misschien ook nog eens gebruiken. Een lesje europese handelspolitiek voor politici met ballen!

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Maar wij zijn het braafste jongetje van de klas en dat willen we graag blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.