Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

Frankrijk begint met uitzetten zigeuners

De autoriteiten in Frankrijk beginnen donderdag met het uitzetten van circa zevenhonderd zigeuners naar Roemenië.

Dat heeft Eric Besson, de Franse minister van Immigratie, gisteren bekendgemaakt. In eerste instantie zal een groep van 79 personen op een chartervliegtuig richting de Roemeense hoofdstad Boekarest worden gezet. Later volgen meer vluchten.

De regering van Frankrijk wil de komende maanden driehonderd van de zeshonderd illegale zigeunerkampen in het land opheffen en de bewoners terugsturen naar het land van herkomst. De repatrianten krijgen van de overheid een vliegticket en 300 euro startkapitaal per volwassen zigeuner mee. Voor vertrekkende zigeunerkinderen betaalt de Franse regering 100 euro.

Volgens schattingen zijn er ongeveer 15.000 zigeuners en Roma uit Oost-Europa in Frankrijk. Volgens de oppositie wil de regering met de zigeuneractie de aandacht afleiden van het schandaal rond de illegale financiering van de UMP-partij van president Nicolas Sarkozy.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan met de Pet

    Dat noemen we toch deportatie? Alleen geven we ze nu nog geld mee. Kijk dat is wel heel netjes (zwaar sarcastisch)

Of registreer je om te kunnen reageren.