Home

Achtergrond 263 x bekeken

Fonterra houdt vast aan melkprijsverwachting

Fonterra houdt vast aan haar voorspelde melkprijs voor komend seizoen.

De Nieuw-Zeelandse onderneming gaat uit van een te betalen melkprijs van € 3,80 tot € 3,91 per kilo milksolids (gecombineerd vet en eiwit) gedurende het seizoen dat duurt tot 31 mei 2011. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eerder kondigde Fonterra aan haar melkprijs mogelijk te herzien vanwege dalende prijzen op de internationale zuivelmarkt en een stijging van de koers van de Nieuw-Zeelandse dollar.

Door de slechte weersomstandigheden op het noordelijk halfrond nemen de risico's op een neergaande markt volgens Fonterra af. Het weer in Europa, Rusland, Pakistan en delen van China heeft de agrarische productie flink beïnvloed. De voergraanprijzen zijn fors gestegen en zorgen mogelijk ook voor hogere zuivelprijzen. Fonterra-voorzitter Henry van der Heyden geeft aan dat zijn onderneming vooralsnog uitgaat van een verdere stijging van de internationale zuivelprijzen in de tweede helft van dit jaar. Fonterra is goed voor 40 procent van de wereldwijde handel in boter, melkpoeder en kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.