Home

Achtergrond 394 x bekeken

Flora Holland Bloemenfestival in Noordwijk

Wie van bloemen houdt kan nog enkele dagen terecht in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen.

Daar wordt een FloraHolland zomerbloemenshow gehouden. Vorig jaar voor het eerst met ruim 150 inzendingen en dit jaar zijn dat er bijna 200. Een aanbod in een mooi breed sortiment met vele interessante inzendingen die een bezoek aan de kerk zeker bijzonder maken. Naast zomerbloemen, bolbloemen en jaarrond producten zij ook de potplanten goed vertegenwoordigd.

Niet alleen in aantal groeit de tentoonstelling maar ook in kwaliteit is te zien dat het jaarlijks beter wordt. De Vaste Keuringscommissie beoordeelde de inzendingen en gaf onder andere Ichtus Flowers een eerste prijs voor witte Phalaenopsis ’Kobe’, R.M. Koning een eerste prijs voor de inzending met de Scadoxus ’Orange Wonder’, de witte roos ’Avalanche+’ van Rozenkwekerij Sjaak Koene & Zn, de Hortensia ’Pimpernel’ van G.J.A. van Santen, verder H. de Ridder & Zn met de witte Gladiool ’Essential’, W & A de Rijke uit Poeldijk met Cyclamen super serie Verano gemengd en de dubbelbloemige Hortensia ’You and Me together’ van Kwekerij v.d. Zwet. Bezoek aan deze bloemenshow is mogelijk op donderdag 13 augustus van 10.00 tot 19.00 uur, vrijdag 14 augustus van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag 15 augustus van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 16 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. De Oude Jeroenskerk is gelegen aan de Voorstraat in het centrum van Noordwijk Binnen. De toegang is gratis.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.