Home

Achtergrond 196 x bekeken

Flinke overlast door regenbuien

Regenbuien die vandaag over het land trekken, zorgen op verschillende plaatsen voor flinke overlast. In Nunspeet liepen klaslokalen van het Nuborgh College Veluvine onder water.

Ook de filmzaal van het multiculturele centrum stond blank.

In het centrum van Den Haag werd een aantal winkels op de hoek van het Spui en de Grote Marktstraat ontruimd omdat er water stond in de kelder waar zich de elektriciteitsvoorziening van het hele gebouw bevindt.

De politie in Den Haag adviseerde donderdagochtend mensen om tijdens hevige regenbuien de straat niet op te gaan als het niet nodig is. ,,De riolering heeft tijd nodig om al het water te verwerken'', zei een zegsvrouw.

In Amsterdam en Leiden had de brandweer donderdagochtend de handen vol aan het leegpompen van ondergelopen kelders en huizen en het verhelpen van lekkages. In Gouda was een voetgangerstunnel onder het spoor lange tijd niet begaanbaar omdat hij blank stond. Ook de brandweer in de provincie Utrecht kreeg tientallen meldingen binnen van wateroverlast.

Het openbaar vervoer in de hoofdstad ondervond in de ochtend ook hinder door het slechte weer. Zo kon tram 12 vanaf station Sloterdijk niet bij station Amstel komen. Dat probleem was in de loop van de ochtend verholpen, aldus een woordvoerster van het GVB. Wel moeten bussen bij station Amstel door de wateroverlast even op een andere plek stoppen.

Ook het verkeer op de snelwegen ondervond donderdagochtend hinder. De ochtendspits was met 300 kilometer file op het hoogtepunt uitzonderlijk druk voor de tijd van het jaar. Op verschillende plekken werden rijstroken afgesloten omdat ze onder water stonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.