Home

Achtergrond 172 x bekeken

Extra spotjes voor Pakistan

Het Rode Kruis en Oxfam Novib gaan de komende weken extra spotjes op radio en televisie uitzenden om mensen aan te sporen geld te geven aan de slachtoffers van het natuurgeweld in Pakistan.

Het Rode Kruis en Oxfam Novib gaan de komende weken extra spotjes op radio en televisie uitzenden om mensen aan te sporen geld te geven aan de slachtoffers van het natuurgeweld in Pakistan. Dat hebben de organisaties donderdag laten weten. Op deze manier hopen de hulporganisaties tegemoet te komen aan de publieke roep om meer aandacht voor de ramp.

De hulporganisaties zien nog geen heil in een nationale inzamelingsactie voor Pakistan. Zij menen dat de ramp in Pakistan op dit moment "onvoldoende leeft om zo'n enorme actie op te zetten''. "Bij bijvoorbeeld Haïti kregen we de eerste dagen honderden verzoeken en aanbiedingen van bedrijven die iets wilden doen'', aldus de organisaties. Dit komt onder meer door de vakantieperiode. Veel Nederlanders zijn in het buitenland.

De verschillende hulporganisaties hebben op hun website wel duidelijke links geplaatst naar Nederlandse projecten in Pakistan, voor mensen die toch geld willen geven aan het getroffen gebied. De SHO sluiten niet uit dat in een later stadium nog wel besloten wordt tot een grote nationale hulpactie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.