Home

Achtergrond 223 x bekeken

Europa: 30 miljoen euro extra voor Pakistan

De Europese Commissie stelt 30 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp aan het door watersnood getroffen Pakistan.

Het bedrag komt boven op de 40 miljoen euro die de commissie eerder al gaf. Dat maakte de Europees Commissaris voor Humanitaire Hulp, Kristalina Georgieva, bekend op een persconferentie in Brussel. ”Pakistan heeft massaal buitenlandse hulp nodig”, benadrukte de Bulgaarse. Zij uitte vooral haar zorgen over de voedselvoorziening voor miljoenen mensen.

De commissaris vertrekt op 23 augustus naar Pakistan om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de gevolgen van de catastrofe. Ze zal spreken met autoriteiten, deskundigen en mensen die zijn getroffen door de watersnood.

Volgens Georgieva is in Pakistan sprake van twee rampen in één. Behalve naar de overstromingen, verwees ze naar de gewelddadige situatie in het noorden van het land, waar het leger vecht tegen moslimextremisten.

Het geld van de Europese Commissie gaat naar hulporganisaties ter plekke, zoals de Rode Halve Maan (de islamitische versie van het Rode Kruis).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.