Home

Achtergrond 649 x bekeken

Eerste echte zomerappels geoogst

Imke Heijmen springt een dag bij op fruitbedrijf de Woerdt van haar schoonouders Nico en Greet van Olst, waar de eerste appels van het seizoen worden geoogst.

Deze Delbarefestival is een voorloper van de Elstar en een echte zomerappel, aldus fruitteler Nico van Olst. Op de Woerdt wordt op 20 hectare fruit geteeld, vooral appels en peren. Daarnaast worden kersen en pruimen in de eigen Landwinkel verkocht. "Soms vraag ik me wel eens af wat belangrijker is: het fruit of de winkel. Die loopt namelijk als een tierelier", aldus Van Olst. Foto VidiPhoto

Akkerbouwer Gezienus Koopman in het Drentse Klijndijk wiedt onkruid in een perceel suikerbieten. Hij doet er ongeveer een week over om het perceel van 4 hectare na te lopen. "Er staat meer onkruid dan in andere jaren. Door de droogte staat er minder bietenloof waardoor het onkruid meer kans heeft gekregen. Door de droogte zal de suikeropbrengst lager uitvallen dan vorig jaar. Mijn vader helpt af en toe met wieden. Dat doen we zolang we nog geen graan kunnen oogsten." Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.