Home

Achtergrond 265 x bekeken

Eén nacht met 25 brandjes in Drachten

In de nacht van maandag op dinsdag is er vijfentwintig keer brand gesticht in twee naast elkaar gelegen wijken in het Friese Drachten.

Coniferen en vuilcontainers waren het doelwit. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De brandweer had de handen vol aan het blussen. De politie zette 's nachts extra mankracht in, in de hoop de dader(s) op heterdaad te kunnen betrappen. Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht.

Zes rechercheurs zijn bezig met een onderzoek. Incidenteel was al eerder sprake van brandstichtingen in beide wijken (de Drait en de Trisken), aldus een woordvoerder. Komende nacht staat de politie "op scherp''. "De veiligheid van de burgers staat voorop'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.