Home

Achtergrond 1833 x bekeken

EU steunt Marokkaanse landbouw

De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met nieuwe financiële steun voor Marokko, in de vorm van leningen voor een bedrag van 135 miljoen euro.

Meer dan de helft, 70 miljoen euro, is bestemd voor de Marokkaanse land- en tuinbouw. De landbouwsteun richt zich met name op kleinschalige bedrijven. Marokko heeft een 'groen plan' (Plan Maroc Vert) opgesteld om zijn veesector en akker- en tuinbouw te versterken. Daarbij gaat het vooral om de productie van olijfolie, dadels, roodvlees en lokale specialiteiten. De nadruk ligt op marketing en productkwaliteit, alsmede het verhogen van de opbrengst voor primaire producenten.

Naast de 70 miljoen euro voor de landbouw leent de EU 55 miljoen euro aan Marokko voor de aanleg van wegen, vooral om afgelegen gebieden betere bereikbaar te maken. De overige 10 miljoen euro is bestemd voor de bestrijding van het analfabetisme.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.