Home

Achtergrond 171 x bekeken

Duinbrand in Bergen snel onder controle

De brandweer heeft vanmiddag een brand in de Bergense duinen snel kunnen blussen.

Toch ging volgens de politie een gebied van 100 bij 100 meter met duinen en bosschages in vlammen op.

De brand ontstond iets voor vieren langs een zandpad en breidde zich in rap tempo uit. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur ver om zich heen greep. Rond vijf uur kon het sein brand meester worden gegeven. Over de oorzaak kon de politie nog niets zeggen.

Het Bergense duingebied wordt sinds augustus vorig jaar geteisterd door branden. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op. In april dit jaar werd Bergen aan Zee nog uren ontruimd wegens een grote duinbrand. Vorige maand wist de brandweer enkele beginnende brandjes in de kiem te smoren. De autoriteiten gaan uit van brandstichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.