Home

Achtergrond 175 x bekeken

Consumptie neemt verder toe

De consumentenbestedingen trekken verder aan.

Huishoudens hebben in juni 1,3 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei van de consumptie was groter dan in mei, toen 0,8 procent meer werd besteed. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Aan goederen gaven consumenten in juni 2,4 procent meer uit. De bestedingen aan diensten namen toe met 0,4 procent.

De uitgaven aan voedings- en genotmiddelen waren in juni ruim 3 procent hoger dan een jaar eerder. Aan duurzame goederen gaven huishoudens bijna 5 procent meer uit. Dit is vooral toe te schrijven aan een sterke toename in de verkoop van personenauto's. Ook aan consumentenelektronica werd meer geld uitgegeven. De consumptie werd gedrukt door lagere bestedingen aan woninginrichting en motorbrandstoffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.