Home

Achtergrond 362 x bekeken

Chinese import groente en fruit verdubbelt bijna

De invoer van verse groente en fruit groeit snel in China. Sinds 2006 is de invoer bijna verdubbeld van 1,03 miljoen ton naar 1,91 miljoen ton in 2009.

Dat blijkt uit gegevens van het Chinese bureau voor de statistiek. China importeert vooral uit de Aziatische regio, met leveranciers in Thailand en Vietnam. De invoer staat niet in verhouding met de uitvoer van het land. Zo ligt de uitvoer van appels uit China alleen al iets onder de miljoen ton. De gegevens zijn bekend gemaakt een week voor de Asia Fruit Logistica beurs in Hongkong. Daar verschijnt een lijvige analyse van de groente- en fruithandel van dertien grote Aziatische landen. Bijna alle landen laten een stevige groei zien, stelt de organisatie.

De invoer van producten uit de EU zijn beperkt. China importeert vooral cranberry’s uit de EU, met name uit Noordelijke lidstaten Zweden en Finland. Verder importeert China vooral kersen, erwten, noten en uien uit de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.