Home

Achtergrond 296 x bekeken

Certificaat voor boerenkaaswei bijna binnen

Boerenkaaswei kan vanaf nu worden geaccepteerd als gecertificeerd voermiddel.

Dit heeft het Bureau GMP+ bekendgemaakt. De goedkeuring van boerenkaaswei als GMP-waardige voermiddel loopt vooruit op de officiële erkenning. Die wordt uiterlijk voor eind 2010 verwacht. Daarmee heeft wei van boerenkaas zich bijna twee jaar lang in een soort grijs gebied bevonden. Begin 2009 zou de gedoogsituatie als GMP-waardige grondstof aflopen, maar die werd toen nog met meer dan een jaar verlengd. Nu is de grondstof nog steeds niet officieel GMP+-erkend, maar wordt het gebruik als gecertificeerde grondstof alvast toegestaan.

Wei is een grondstof die veel wordt gebruikt in de varkenshouderij. Het product wordt ook afgenomen van grote zuivelverwerkers, maar die verwerken het vaak ook zelf nog verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.