Home

Achtergrond 163 x bekeken

CDA-fractie toch bijeen over formatie

De spanning in de kabinetsformatie is vandaag opgelopen.

De leden van de CDA-fractie zijn aan het einde van de middag begonnen aan een extra overleg waarin fractieleider Maxime Verhagen hen zal bijpraten over de formatie. De fractie is op het laatste moment bijeengeroepen, meldden ingewijden. Dat geeft volgens hen aan dat het tijd is voor "een zwaar gesprek''.

Kamerlid Gerda Verburg zei voorafgaand aan het beraad dat het een spannend moment is voor het CDA maar dat de laatste loodjes altijd het zwaarst wegen. Volgens haar nadert zeer waarschijnlijk het eind van de onderhandelingen met de VVD en de PVV.

De spanning liep aan het begin van de dag al op toen voormalig CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek aangaf uit de politiek te stappen wegens de gesprekken met de PVV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.