Home

Achtergrond 187 x bekeken 2 reacties

Bundeskartellamt wil meer tijd voor overname Alpuro Duitsland

De Van Drie Group moet langer wachten op goedkeuring voor overname van de Duitse activiteit van Alpuro.

Dit meldt directeur corporate affairs Henny Swinkels desgevraagd. Het Duitse Bundeskartellamt heeft meer tijd nodig voor onderzoek naar de markteffecten van de overname, zo is meegedeeld.

Voor Van Drie komt de mededeling onverwacht. “Het is toch een beetje een tegenvaller. In Nederland, Frankrijk en Italië, waar we ook productie hadden zag men geen bezwaar. In Duitsland, waar we geen productie hebben, wil men nader onderzoek,” vertelt Swinkels. “Het betekent dat de totale overname meer tijd kost en daar hadden we niet op gerekend.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bioboer

    Is een logisch gevolg van de grondigheid waarmee men in Duitsland werkt. Retail Duitsland is een grote afnemer van kalfsvlees vanuit NL. Verder zullen er in Duitsland de nodige verwerkers en groothandelaren de dupe worden van deze voorgenomen fusie. De boeren zullen minder voor hun kalveren gaan beuren enz enz. Concurrentie zal er niet meer zijn. Ik vermoed dat hetb Kartellambt de fusie zal afwijzen.

  • no-profile-image

    Lennie

    Erg vreemd dat een land waar geen productie en fabrieken van beide patijen staan zoveel macht heeft om de overname te dwarsbomen. De overname duurt al bijna 11 maanden en er is nog geen zicht op een antwoord. Duitsland moet eens wat aan hun puntlichkeit doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.