Home

Achtergrond 193 x bekeken

Britse centrale bank ziet lagere groei

De Britse centrale bank heeft zijn verwachting voor de economische groei in Groot-Brittannië neerwaarts bijgesteld.

De groei wordt afgeremd door een afgenomen vertrouwen onder consumenten en ondernemers, de bezuinigingsmaatregelen van de Britse overheid en een trager herstel op de kredietmarkten, aldus Bank of England (BoE) woensdag.

BoE voorziet nu dat de groei van het bruto binnenlands product (bbp), de som van alle goederen en diensten die in het land worden geproduceerd, de komende drie jaar gemiddeld op 3 procent uitkomt. In mei ging de centrale bank nog uit van een groei van 3 tot 4 procent.

,,Het herstel zal naar verwachting doorzetten'', aldus BoE. Volgens de bank krijgt de Britse economie een impuls van de historisch lage rente en de aantrekkende wereldeconomie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.