Home

Achtergrond 397 x bekeken 1 reactie

Brasil Foods mag even geen onbewerkte kip verkopen

Brasil Foods mag in Brazilië tijdelijk geen onbewerkte kip verkopen.

Het Braziliaanse ministerie van landbouw heeft in partijen van de grootste kippenexporteur ter wereld vocht gevonden. Daarmee zou het bedrijf, vorig jaar ontstaan uit Perdigao en Sadia, het gewicht van de kip willen opvijzelen. De partijen waren uitsluitend bestemd voor de binnenlandse markt. Volgens Brasil Foods handelt het ministerie onwetenschappelijk, en is er geen juridische basis omwille van vochtgehaltes verkoop te verbieden. Het ministerie verbood ook de verkoop van onbewerkte kip door Cooperativa Agroindustrial Consolata en Rigor Alimentos.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    http://tinyurl.com/35959j8 zoals je kunt lezen zijn ze sinds 6 augustus ook alweer vrij gegeven. Er mag volgens de braziliaanse wet 6% uitlek-water in de verpakking zitten, voor de Braziliaanse markt, en als je er over heen gaat kun je problemen verwachten. Hoeveel is dat percentage trouwens in de EU?

Of registreer je om te kunnen reageren.