Home

Achtergrond 217 x bekeken

Branden in Rusland bedreigen munitiedepot

Bosbranden hebben het Russische ministerie van Defensie gedwongen een munitiedepot ten zuidwesten van Moskou te ontruimen.

Dit berichtte het persbureau Ria Novosti vandaag. Alle wapens, artillerie en raketten in het depot in Alabinsk, 70 kilometer ten zuidwesten van de Russische hoofdstad, zijn naar een veiliger oord overgebracht vanwege het gevaar dat de bosbranden in de omgeving vormen, aldus een zegsman van het ministerie.

Eerder berichtten de Russische autoriteiten dat een belangrijk logistiek centrum van de marine bij Moskou volledig door de bosbranden is verwoest. Woensdag meldden ze dat nucleair materiaal is geëvacueerd uit een installatie in Sarov 500 kilometer ten oosten van Moskou.

De bosbranden in het westen van Rusland blijven zich uitbreiden, ondanks de inzet van meer dan 160.000 brandweerlieden en militairen. Er zouden al vijftig doden te betreuren zijn. Rusland kampt al weken met extreme hitte en droogte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.