Home

Achtergrond 258 x bekeken

Bloemenzee in keuringszaal CNB

De keuringszaal bij de CNB in Lisse is deze week een grote bloemenzee.

Talloze producten zijn daarvoor verantwoordelijk, met dit keer de nadruk op vooral de Zantedeschia (Calla). Zantedeschia is de correcte botanische naam van een van oorsprong Zuidafrikaans geslacht dat in de bloemenhandel vaak Calla wordt genoemd.

De show, die nog lang te bekijken is bij CNB, toont een mooie doorsnede van het assortiment gekleurde Zantedeschia. Naast de fraaie pasteltinten zijn er ook zeer sprekende kleuren en tweekleurige cultivars te zien. Zantedeschia ‘Captain Murano’ wordt door Kapiteyn geshowd en kreeg van de keuringscommissie 8,80 punten. Bij de vazen is een grote variatie te bewonderen. Winnaar werd hier de gele ‘Captain Aguila’ van Kapiteyn, die indruk maakt door zijn grootte, de stevige stelen en die geheel vrij van beschadigingen is. Maar liefst 9,50 punten werden toegekend.

Kapiteyn laat ook een zeer donker paarse snijcultivar zien die de naam ‘Captain Carrera’ draagt. Deze kreeg 9,40 punten. A.Verschoor jr. scoorde met de donker paarsrode ‘Ambon’ 9,20 punten. G. Geerlings & Zn showt eveneens een grote collectie. Het hele palet aan kleuren dat Geerlings showt betreft snijcultivars. De oranje ‘Treasure’ scoorde 8,60 punten terwijl de gele ‘Gold Rush’ 8,40 punten kreeg. Duidelijk is dat Calla of Zantedeschia een fantastische snijbloem is met een goede houdbaarheid. Er is een grote variatie aan kleur en types.

Ook als potplant is het een gewaardeerd product. Naast de mogelijkheden in huis zijn er tal van mogelijkheden voor de tuin. Vakgenoten kunnen al dit moois deze week nog uitgebreid bekijken bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.