Home

Achtergrond 260 x bekeken

Bieten in Noord-Duitsland lopen deel achterstand in

De bieten in Noord-Duitsland hebben zich de afgelopen weken goed ontwikkeld en de eerder opgelopen achterstand enigszins weten in te lopen.

Dat meldt teeltadviesinstantie LIZ aan de hand van de tweede proefrooiingen van dit seizoen in de gebieden van suikerverwerkers Nordzucker, Pfeifer & Langen en Suiker Unie Anklam.

De adviesdienst meent op basisvan de resultaten van die rooiingen, het goede vochtgehalte van de grond en de gezondheidstoestand van het loof, dat de kans op minstens een gemiddelde oogst nog volop aanwezig is. De resultaten liggen op dit moment op veruit de meeste plaatsen echter nog dik onder het vijfjarige gemiddelde.

In de Nordzucker-regio's varieert de achterstand van de bietenopbrengst tussen de 8,9 ton en 0,9 ton per hectare. Bij Suiker Unie in de noord­oostelijke deelstaat Meckelenburg-Voorpommeren gaat het om een ’tekort’ van 7,8 ton per hectare.

Het suikergehalte ligt bij de telers van dit bedrijf 2 procent onder het langjarig gemiddelde en de suikeropbrengst per hectare blijft daar 1,6 ton bij achter.

Of registreer je om te kunnen reageren.