Home

Achtergrond 162 x bekeken

Bezuinigingen raken vooral overheid

De 3,2 miljard aan extra bezuinigingen die het kabinet inboekt voor de begroting van volgend jaar, raken vooral de overheid en zo min mogelijk de burgers.

Dat stelde demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager vandaag na afloop van de ministerraad. De Jager kondigde aan dat de overheid in eigen vlees gaat snijden, wat onder meer minder ambtenaren betekent.

De Jager bedankte alle ministers in het demissionaire kabinet van CDA en ChristenUnie voor hun constructieve en loyale opstelling tijdens de begrotingsbehandeling. Volgens hem is het niet zo dat dit kabinet een kadootje wilde geven aan het volgende kabinet, maar wel de begroting schoon en netjes wilde overdragen. Resultaat is wel dat een nieuw kabinet minder hoeft te bezuinigen. De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zoeken al weken naar bezuinigingsposten ter waarde van in totaal 18 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.