Home

Achtergrond 179 x bekeken

Bezoek deert orka Morgan niet

Orka Morgan in Dolfinarium Harderwijk reageert niet op de bezoekers, die sinds vrijdag naar haar kunnen kijken.

Als ze van slag was geraakt, was het meteen weer afgelopen met het bezoek. Dat heeft een woordvoerder van het dolfinarium maandag laten weten. Morgan is dagelijks tussen 10.00 en 12.30 uur te aanschouwen. Het publiek loopt via een vaste route langs het bassin van het zwart-witte zeezoogdier dat op 23 juni uit de Waddenzee werd gehaald, waar het mager en ernstig verzwakt rond zwom.

Het dolfinarium heeft het besluit om bezoekers bij de jonge vrouwelijke orka toe te laten genomen in overleg met het ministerie van LNV. De vergunning voor het opvangen van gestrande zeezoogdieren komt van het departement, waardoor het dolfinarium daar om toestemming moest vragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.