Home

Achtergrond 174 x bekeken

Beter stroomnet voor Goeree-Overflakkee

Dat bij bewoners op Goeree-Overflakkee regelmatig de elektriciteit voor langere tijd uitvalt, komt door de opbouw van het elektriciteitsnet.

Uiterlijk 2013 moet het net zo zijn vernieuwd dat storingen veel minder voorkomen en van veel korte duur zijn.

Dat zegt een woordvoerster van netbeheerder Stedin in Rotterdam naar aanleiding van een storing die een boer eind juli veroorzaakte. Hij beschadigde met de arm van een spuitwagen de kabels bij Stad aan 't Haringvliet. Daardoor hadden de bewoners van het voormalige eiland in Zuid-Holland twee tot acht uur lang geen elektriciteit. Ook in april zaten bewoners daar langere tijd zonder stroom, omdat blikseminslag tot een storing leidde. ,,Pure pech'', zegt de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.