Home

Achtergrond 149 x bekeken

Bank of England wil meer steun voor economie

Beleidsmakers van de belangrijkste economieën ter wereld zouden de economie moeten ondersteunen, aangezien het wereldwijde economische herstel nog altijd broos is. Dat zei plaatsvervangend president Charles Bean van de Bank of England zaterdag.

Volgens Bean hebben de beleidsmakers er in ieder geval voor gezorgd dat de financiële markten niet in elkaar zijn gestort. "Maar nieuwe beleidsmaatregelen zouden nodig kunnen zijn om het economische herstel voort te zetten'', aldus Bean.

De zorgen over het wereldwijde economische herstel nemen de laatste tijd toe. Voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve (Fed), het stelsel van Amerikaanse centrale banken, zei vrijdag nog dat de Fed bereid is om meer maatregelen te nemen om de Amerikaanse economie te ondersteunen, als de vooruitzichten sterk verslechteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.