Home

Achtergrond 177 x bekeken 3 reacties

Areaal transgene gewassen in VS groeit

In de VS is dit jaar 64,3 miljoen hectare transgene mais, soja en katoen verbouwd.

Vorig jaar besloeg het areaal genetisch veranderde mais, soja en katoen 61,4 miljoen hectare. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van landbouw bekendgemaakt. In de VS wordt 30 miljoen hectare transgene mais geteeld. Dat is 86 procent van het totale maisareaal. Vorig jaar bestond 85 procent van het maisareaal uit transgene soorten.

Bijna de helft van de transgene mais bestaat uit soorten waar meerdere soortvreemde genen zijn ingebracht. Deze mais is niet alleen bestand tegen het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat, maar is ook bestand gemaakt tegen insectenvraat.

Bij soja bestaat het areaal voor 93 procent uit transgene soorten. Dat is 2 procentpunten meer dan vorig jaar is ingezaaid. Ook transgene soja bedekt zo’n 30 miljoen hectare landbouwgrond in de VS. Bij katoen bestaat 93 procent van het areaal uit transgene soorten. Dat was vorig jaar 87 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Ook buiten het boerenland blijken de Gentech gewassen weelderig te groeien.

  http://www.c2w.nl/gen-koolzaad-gepromoveerd-tot-wilde-plant.102249.lynkx

 • no-profile-image

  Patrick

  @boertje, dat komt er allemaal aan, dus nog een beetje geduld. Het heeft even geduurd, stuur gerust een brief naar je belangenbehartigers voor hun harde werken dat ze speciaal voor jouw hebben gedaan, maar met veel geduld, geen extra druk, en zeer goed overzicht, en pure democratische besluiten kan jij straks eerlijk concureren. Als je tijd hebt stuur zeker een felicitatie naar CDA, Vion en RFC en CDA, want zij hebben er de meeste energie ingestopt, maar zeker met kerstmis kan jij eerlijk concureren en kan je gelijk bidden in je kerk/moskee of synagoge van pure dankbaarheid (tenminste als je gelovig bent).

 • no-profile-image

  boertje

  Waar is die mais te koop tegen glyfosfaat kan of mag dat nog steeds niet hier ( Tuurlijk zo eerlijke concurentie hier )

Of registreer je om te kunnen reageren.