Home

Achtergrond 318 x bekeken 3 reacties

Analyseresultaten salmonella rechtstreeks naar PPE

De erkende laboratoria die salmonella- en campylobacter-analyses doen voor het Prodcutschap Pluimvee en Eieren gaan de uitslagen van hun analyses vanaf 1 oktober rechtstreeks doorsturen aan het productschap.

Dit heeft het productschap bekend gemaakt.

In het kader van het actieplan salmonella en campylobacter nemen alle schakels in de legsector, pluimveevleessector en kalkoensector periodiek monsters. Deze worden door erkende laboratoria geanalyseerd. Tot nog toe melden deze laboratoria de uitslagen alleen aan de bedrijven waar ze van afkomstig waren. De bedrijven zijn verplicht de uitslagen door te geven aan het PPE.

Het PPE wil nu de gegevensdoorgifte vereenvoudigen door de laboratoria de analyseresultaten naast de bedrijven ook rechtstreeks aan het PPE te laten melden. Het PPE stelt dat ook onder die nieuwe omstandigheid de vertrouwelijkheid van de gegevens blijft gewaarborgd.

Het productschap verzamelt deze informatie in het kader van het actieplan om als het nodig is maatregelen te kunnen nemen tegen de besmettingen met deze bacteriën. Het PPE rapporteert op basis van deze gegevens regelmatig over de voortgang met betrekking tot de salmonella en campylobactersituaite aan de Europese Unie. Ook subsidie-aanvragen bij de Europese Unie voor het bestrijdingsprogramma salmonella worden op deze gegevens gebaseerd

Laatste reacties

 • no-profile-image

  katja

  Oeps, mijn vorige reactie hoort in het forum 'biologisch voedsel niet gezonder'. Maar dat gaat wel over dit soort enge zaken!

 • no-profile-image

  katja

  Tast gerust toe Herkauwer. Gaaf trouwens dat er pal onder dit forum nu een stuk staat over Salmonella en Campylobacter. En ik altijd maar schrijven Campinabacter! Dom hé?

 • no-profile-image

  red

  Zo krijgt het produktschap meer taken en wordt zo nog duurder.
  Dit lijkt mij ongewenst want één ding is zeker zij verdienen aan elke kip. Dat is iets wat wij altijd maar moeten afwachten.
  De handel bepaald onze prijs en die zijn het onderling altijd eens.
  Zoek daarom een andere manier om deze info. te verzamelen en laat het produktschap dit niet doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.