Home

Achtergrond 166 x bekeken

Amerikaanse kerk wil korans verbranden

Een christelijke groepering in de Verenigde Staten wil op 11 september publiekelijk korans verbranden, precies negen jaar na de radicaalislamitische aanslagen op de VS.

De aankondiging van de onafhankelijke kerk leidde al tot protesten van moslims en andere christenen. De organisatie in Gainesville (Florida) beschouwt de islam als geloof van de duivel. De groepering nodigt op internet christenen uit voor de Internationale Verbrand Een Koran Dag, van 18.00 tot 21.00 uur bij het kerkgebouw van het zogenoemde Dove World Outreach Center.

Een grote christelijke organisatie riep het genootschap op de dag af te gelasten. Het verbranden van korans, die moslims als heilig beschouwen, zou tot wereldwijde spanning tussen christenen en moslims kunnen leiden.

Het Dove World Outreach Center verzet zich ook tegen de openlijk homoseksuele burgemeester van Gainesville.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.