Home

Achtergrond 310 x bekeken

Agrarische Open Dag Bollenstreek in Bedrijf

Zes agrarische bedrijven in de Bloembollenstreek zetten zaterdag 7 augustus hun deuren open voor het publiek.

Bezoekers kunnen tijdens deze Open Dag ’Bollenstreek in Bedrijf’ een kijkje nemen bij kwekerijen en exportbedrijven van bloembollen en bloemen en een hoveniersbedrijf aan de Loosterweg en omgeving in Lisse en Voorhout. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen.

Men kan zien hoe de gerooide bloembollen bewerkt en bewaard worden en klaargemaakt worden voor de export. De bedrijven die de deuren openen zijn: J. P. Ruigrok en Zn, Loosterweg 12a, Voorhout, bloembollenkwekerij en -broeierij; Hoek Hoveniers, Loosterweg 39a, Voorhout, hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf; B. Rutgrink, Loosterweg 49, Voorhout, bloembollenkwekerij; C. van der Salm, Loosterweg Zuid 23, Lisse, bloembollenexport en –kwekerij; M.J. de Groot Lisse BV, Loosterweg Zuid 17a. Lisse, bloembollenkwekerij en –broeierij en F. van der Slot Tulips, Johan Speelmanweg 7, Voorhout, bloembollenkwekerij en –broeierij. Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap.

Zo presenteert de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond haar activiteiten. De Open Dag wordt voor de 18e keer georganiseerd. Het is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord).

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.