Home

Achtergrond 184 x bekeken

Aegon presteert beter dan verwacht

Verzekeraar Aegon heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht.

Het concern blijft zoeken naar een koper voor het Amerikaanse onderdeel Transamerica Reinsurance, zo werd donderdag bekend.

Aegon rapporteerde een onderliggend resultaat voor belastingen van 522 miljoen euro, geholpen door verbeterde financiële markten. Marktvorsers rekenden vooraf gemiddeld op 457 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 413 miljoen euro voor de periode april tot en met juni, waar analisten rekenden op 353 miljoen euro en een jaar geleden nog een verlies van 161 miljoen euro werd geleden.

De afboekingen op de beleggingsportefeuille daalden tot 77 miljoen euro, het laagste niveau in twee jaar tijd. Topman Alex Wynaendts geeft in een webvideo aan nog steeds een moeilijk economisch milieu te zien, met veel volatiliteit en terughoudende consumenten. Aegon geeft geen concrete verwachtingen voor de toekomst.

De verzekeraar verwacht op korte termijn uitsluitsel te krijgen van de Europese Commissie (EC) over de ontvangen staatssteun van de Nederlandse overheid. Aegon moest daarvoor een plan indienen bij de EC, om te laten zien dat Aegon ,,in de kern een solide en gezond bedrijf is''.

Aegon kondigde onlangs aan de stofkam door de organisatie te gaan halen. Het bedrijf ziet herverzekeren niet meer als kernactiviteit en wil daarom het onderdeel Transamerica afstoten. Analisten schatten dat het onderdeel 1 tot 1,2 miljard dollar waard is. ,,We blijven het onderzoek naar de strategische opties voortzetten, waaronder het vinden van een koper'', aldus Wynaendts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.