Home

Achtergrond 258 x bekeken 5 reacties

ABN Amro duikt in het rood

Staatsbank ABN Amro Bank heeft een nettoverlies geleden in de eerste helft van dit jaar van 968 miljoen euro, vergeleken met een winst van 420 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

Het negatieve resultaat kwam vooral door verliezen gerelateerd aan de verkoop van bedrijfsonderdelen om te kunnen voldoen aan de eisen van de Europese Commissie voor de fusie tussen ABN Amro en Fortis. Ook herstructureringskosten drukten de resultaten.

Gecorrigeerd voor deze posten steeg de nettowinst met 57 procent naar 325 miljoen euro. Deze winstgroei was te danken aan hogere netto rentebaten en lagere toevoegingen aan de kredietvoorzieningen.

Eerder dit jaar werden ABN Amro en Fortis Bank Nederland overgedragen aan een nieuwe holding ABN Amro Group. De twee banken kwamen in 2008 op het hoogtepunt van de financiële crisis in handen van de overheid. De Staat haalde ze uit het zieltogende financiële concern Fortis en besloot daarna om de banken samen te voegen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerenlener

  Ja ja, een flipperkast bespelen is wat anders dan het echte zakendoen. Gaat Grijnzende Gerrit Z nu ook de ABN omzeep helpen en daarmee onze belastingcenten? Daarna wordt hij president van de Nederlandsche Bank want daar kun je als kneus het best functioneren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Terechte opmerking AGD , de ABN Amro is een staatsbank, voor mij zijn het zelfs criminielen die waarschijnlijk 30 miljard van de Nederlandse samenleving stelen, nooit geen zaken meer doen met die lui.

 • no-profile-image

  Boerzonderbank

  Zag zoeven "de Flipperkast" in het nieuws, alleen al die mafiose grimas doet het ergste vrezen. Wanneer komt er weer een gedegen ouderwetse bankier aan de leiding. Kom op zeg, het zijn de centen van de spaarders en belastingbetalers, die kun je toch niet in henden van een flipperkastspeler laten?

 • no-profile-image

  geen boer

  en reken maar dat er gerommeld is om het verlies nog zo klein mogelijk te houden. Maar het is allemaal Iemand Anders z'n schuld, volgens de woordvoerder (níet GZ zelf...) vanochtend op de radio. Europa en de fusie en zo... Het begint een zielig zooitje gefrustreerde ijdeltuitjes te worden daarzo. Helaas óns zielig zooitje gefrustreerde ijdeltuitjes. Inderdaad, écht zakendoen in moeilijke tijden blijkt niet aan dit clubje mooiweerzeilertjes aanbesteed.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Na grootgraaier Rijkman Groenink, die zijn vrije tijd nou vanzelf in ken vullen met het schieten op zoveel mogelijk weerloze dieren, heb Zalm zijn netten op het werkelijk grote geld uitgezet. Van collega Wellink heb hij geen last meer, want die zit zich komend jaar rijk te rekenen voor een zo royaal mogelijke oudedagsvoorziening. Mét Staatskaswandelstok en Overheidsrollator.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.