Home

Achtergrond 228 x bekeken

Zorgboeren werken aan exclusief ledenkeurmerk

De Stichting Verenigde Zorgboeren werkt samen met zorgverzekeraars, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de zorgboeren en het ministerie van VWS aan een nieuw keurmerk voor zorgboeren.

De bedoeling is dat de zorgboeren in Nederland vanaf begin volgend jaar het nieuwe keurmerk kunnen verwerven. Aan het keurmerk is een periodieke beoordeling gekoppeld, zodat een eenmaal gegeven certificaat alleen blijft gelden als blijvend aan de eisen wordt voldaan.

Voorzitter Bart Jan Krouwel van de Stichting Verenigde Zorgboeren zegt dat het keurmerk zo moet gaan werken dat financiers in de zorg het keurmerk als een voorwaarde gaan beschouwen. Een van de nadelen van het bestaande keurmerk voor zorgboeren is dat een eenmaal verstrekt certificaat niet meer kan worden ingetrokken.

De kwaliteitscriteria voor het keurmerk worden in samenspraak met de betrokken partijen vastgelegd. In de nieuwe situatie zullen alleen bedrijven met een keurmerk lid kunnen worden van de regionale organisaties van zorgboeren. Nederland telt ongeveer 900 zorgboeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.