Home

Achtergrond 263 x bekeken

Zesvoudig moordenaar mag toch met verlof

De man die in 1983 in een café in Delft zes mensen doodschoot en daarvoor tot levenslang werd veroordeeld mag toch met verlof.

De beroepscommissie uit de Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming (RSJ) heeft een eerder besluit van de staatssecretaris van Justitie hierover vernietigd, zo werd maandag bekend.

Cevdet Y. schoot op 5 april 1983 in café Het Koetsiertje zes mensen dood, onder wie een 12-jarig meisje. Hij bleek de afgelopen jaren verscheidene keren op begeleid verlof te zijn geweest. In november vorig jaar trok toenmalig staatssecretaris van justitie Nebahat Albayrak de machtiging voor begeleid verlof in.

Albayrak deed dit omdat uit onderzoek onder slachtoffers was gebleken dat het misdrijf nog steeds hevige emotionele reacties oproept bij slachtoffers en nabestaanden. Volgens de RSJ kan zo'n machtiging echter alleen worden ingetrokken als er feiten of omstandigheden bekend worden, waardoor de machtiging niet of niet in deze vorm zou zijn verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.