Home

Achtergrond 617 x bekeken 20 reacties

Zes mega-melkveebedrijven VS in de verkoop

Zes mega-melkveebedrijven in de VS, gerelateerd aan Vreba-Hoff, worden verkocht.

Twee melkveebedrijven zijn al verkocht, blijkt uit stukken van de rechtbank in Ohio. Het betreft Wild Cat Dairy en Blue Stream Dairy in Ohio, twee melkveebedrijven die tot voor kort in handen waren van Vreba-Hoff.

De boerderijen zijn verkocht na een rechtszaak van de Amerikaanse landbouwbank Agstar Financial Services. Deze liet in januari al beslag leggen op de twee boerderijen. Een van de bedrijven, Wild Cat Dairy, is voor ruim 1,8 miljoen dollar verkocht aan een Nederlandse melkveehouder, Jaap van Erk. Deze veehouder emigreerde in 2003 vanuit Zeewolde via Vreba-Hoff naar de staat Ohio. Hij heeft later gebroken met Vreba-Hoff. De andere boerderij, Blue Stream Dairy, is voor 1,4 miljoen dollar verkocht.

De vier overige melkveebedrijven worden de komende weken verkocht. Het gaat om Hopewell Dairy, Chesterfield Dairy en Oolman Dairy in de staat Ohio en Rock Creek Dairy in de staat Indiana. Het betreft op één na allemaal leasebedrijven van Vreba-Hoff.

De Amerikaanse landbouwbank Agstar heeft eind vorig jaar beslag laten leggen op de bedrijven omdat niet aan de betalingsverplichtingen was voldaan. De bank eist in totaal ruim 41 miljoen dollar terug van deze vier melkveebedrijven.De bedrijven moeten zo snel mogelijk worden verkocht, voor de maisoogst begint. Dan zijn nieuwe eigenaren nog in staat voor een redelijke prijs mais te kopen. Anders wordt het voer te duur en daarmee de verkoop ook moeilijker.

De bouw van Hopewell Dairy, een bedrijf voor meer dan 2.000 koeien, is in 2005 begonnen, in 2007 werd gestart met melken. De melkveehouders van Oolman Dairy emigreerden in 2005 vanuit Nederland naar de VS. De veehouders van Rock Creek Dairy zijn in 2006 geëmigreerd en de eigenaren van Chesterfield Dairy in 2004.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Mijnheer Boer USA. Toch wel vreemd dat er nu geen enkele vrebahoff boer met een succesverhaal komt in de Boerderij of AGD, waarin vrebahoff in de hemel geprezen wordt. Die zijn er blijkbaar niet. Integendeel hoe moet het nu met de taltijke boeren die volgens hun kontrakt nog moeten bouwen met vrebahoff? En met de boeren van de 4 bedrijven die nu verkocht worden, die gewoon van hun bedrijf afgezet zijn, en nog zoveel anderen die hun bedrijf verloren hebben. Allemaal sociale en financiele drama’s veroorzaakt door het jaren lang wanbeheer van vrebahoff o.a. door overfinanciering, liegen over alles, slecht bouwen en klanten financieel uitzuigen. Nieuwe slachtoffers werden gelokt met misleidende reclame in landbouwbladen en farmtoers. Ondanks dat WvB al jaren wist dat het financieel een put zonder bodem was. Ben Huiskamp weet wel hoe de vork aan de steel zit. En het India verhaal wat is daar van waar? Dit mag nooit meer gebeuren dat een makelaar zo in de fout gaat.

 • no-profile-image

  boer

  mega is hier minimaal 10.000 koeien als je dit niet begrijpt ga dan over onderbroeken en slipjes schrijven

 • no-profile-image

  Sjak

  Wat een gezever!! Lijkt wel of Marianne tegenwoordig een Story/Privé of Weekend van het AGD wil maken. Laat die mensen toch eens een keer met rust. Rich je op andere "belangrijkere" zaken, maar daar zie je haar niet over schrijven, ze kan alleen maar over Van Bakel schrijven. Paparazzi!!

 • no-profile-image

  john

  zijn deze bedrijven nu nog van vreba hoff.. en heeft vreba hoff de verplichtingen niet na kunnen komen of zijn de bedrijven van de ondernemers en zijn deze schuldig aan het niet aflossen van de schuld? Het zou zuur zijn als de ondernemers altijd netjes vreba hoff betaald hebben en nu van het bedrijf af moeten.

 • no-profile-image

  gert

  veel debacles in the USA

 • no-profile-image

  onno

  Natuurlijk zijn er fouten gemaakt in deze zaak, neemt niet weg dat het sneu genoeg is voor de betrokkenen...

 • no-profile-image

  gli

  Zijn er veel mensen die medelijden hebben met die ondernemers die van 50 via 150, via 1.500 naar 15.000 melkkoeien willen? En het vervolgens moeilijk krijgen?
  Ik wacht hun beweegredenen met spanning af

 • no-profile-image

  Bouke

  Oh ja boer uit de USA?
  Noem ze eens op dan. Die nog boeren zitten of in een chapter 11 of er tegen aan. Of je moet al de eerste boeren bedoelen die met Willy in zee gingen?
  Dat was voor 2000 en Willy hield zich toen nog een beetje in.

 • no-profile-image

  Dairyfarmer

  Kunnen jullie nou helemaal niets positiefs schrijfen over de VS? Dat van Bakel verhaal weten we nu wel.

 • no-profile-image

  boer

  weet iemand hoeveel koeien er werden gemolken op Wild Cat Dairy?

 • no-profile-image

  boerke

  Wild cat dairy was gebouwd voor 700 koeien

 • no-profile-image

  Farmer

  Het Vliegwiel van Willy is blijkbaar te hard gaan draaien en uitelkaar geklapt...

 • no-profile-image

  bewoner

  Wat een gezeik allemaal het lijkt de story wel welles nietes en al dat geleuter.
  Dat is al een eewigheid aan de gang en als die toeschouwer usa wat wou zeggen had ze dat eerder moeten doen want dit wist ze allang.Net zo als dhr van Erk die stond enkele jaren terug ook nog tegen mij te liegen dat het allemaal fantasties was en enkele maanden later brak hij met wvb.
  Had dus niet de ballen om dat gewoon tegen mij te zeggen. Het zo Nederlands dat ze het later allemaal wel hadden geweten maar als ze wat moeten zeggen houden ze hun bek dicht. Dus hier is hij weer: Pas op voor Nederlanders waar ook ter wereld het is alleen liegen en bedriegen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Wie zijn geld bewaard heeft, kan nu waarschijnlijk voordelig zaken doen!!!... Of niet (?), dairyfarmer uit Canada ??? Dat is tenminste positief voor de koper!!!...

 • no-profile-image

  C. Bone

  Weet je wat het is Boer, USA, in die oude onderbroeken zit al dat geld. En daar over schrijven? Dat wordt al gauw onderbroekenlol. C.

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Beste Bewoner. Ik zag het al lang dat vrebahoff verkeerd bezig was, maar de meeste mensen wilden niet luisteren. De boeren waar de farmtoers langskwamen moesten wel een leugentje om bestwil doen, anders vielen ze uit de gratie van de "Big Boss" Willy. Een van de redenen dat het fout is gelopen is dat de eigen bedrijven in Hudson alleen maar grof verlies opgeleverd hebben. Met als gevolg de mestovertredingen. Ook de bedrijven die vrebahoff overgenomen heeft van klanten die het niet konden redden, zoals de 4 bedrijven hebben alleen maar zwaar verlies gemaakt onder het vrebahoff bewind. Voor de mislukte jongveeopfok in Oklahoma kon Willy nog twee nieuwe banken strikken om dat te financieren. Rabobank en Agstar en de andere huisbanken deden al niet meer mee. Gevolg weer miljoenen verlies. "Schoenmaker blijf bij je leest". Voor WvB wil dat zeggen blijf bij de melkquota handel.

 • no-profile-image

  Demeter

  Alleen de beste boeren emigreren, de goeien blijven lekker in Nederland.

 • no-profile-image

  Boer

  Ik denk niet dat Vreba-Hoff en Willy nog enige hand boven het hoofd gehouden hoeft te worden, na wat hij allemaal heeft uitgespookt. Blijkbaar zijn er nog altijd mensen die het toch nog nodig vinden om hem te verdedigen. Waarom zouden ze dat doen? Willy zelf, werknemers of investeerders... Er is niemand anders die hem nu nog verdedigt.

 • no-profile-image

  jeroen

  Ben zelf twee jaar geleden op chesterfield dairy geweest dat word gerund door de zwagers van willie
  Erg mooi bedrijf. Vroeg mij af zijn deze mensen nu ook verplich om weer naar nederland terug te keren. Ik wens deze gezinnen veel sterkte in deze moeilijke tijden.

 • no-profile-image

  boer

  Er zijn hier veel meer goede Vrebahoff boeren die het wel redden dan die enkele die iedere keer weer in dit blad staan die het niet reddenen dat weten we nu wel een keer. Iedere keer weer het zelfde verhaal. En als het nu nog niet is doorgedrongen dan zal ik het nog een keer vertellen: iedere keer weer het zelfde verhaalllllllllllllllllllllllllllllllllll

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.