Home

Achtergrond 193 x bekeken 2 reacties

Zeer grote brand woedt in Valkenswaard

Op industrieterrein aan De Vest in Valkenswaard woedt een zeer grote brand.

Het vuur ontstond woensdagochtend in een fabriek waar kunststofafval wordt verwerkt. De brand is inmiddels overgeslagen naar drie andere bedrijven, aldus de brandweer. Er is een flinke rookontwikkeling. De rookpluim is vanuit Eindhoven te zien. Over de oorzaak van de brand en eventuele slachtoffers is nog niets bekend.

Omroep Brabant is ingezet als rampenzender. Burgemeester Anton Ederveen zei op de zender dat de gemeente Valkenswaard het luchtalarm af heeft laten gaan. Verscheidene brandweerkorpsen uit de omgeving helpen mee aan de bestrijding van de brand. Omwonenden is gevraagd de ramen en deuren gesloten te houden.. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen is nog niet duidelijk.

De fabriek waar het vuur begon heet Timco Plastics. Op het gemeentehuis van Valkenswaard was woensdag aan het eind van de ochtend crisisberaad aan de gang.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  wie kan mij uitleggen, dat er bij zulke branden, nooit gevaarlijke stoffen vrij komen,
  is dat om de brandweer gerust te stellen. de burger, of zijn al die maatregelen ,die afvalverbranders moeten nemen ,onzin.

 • no-profile-image

  Maak 't

  Ja Hamstra, dat is mij ook vaak opgevallen. Soms zie je branden met rookwolken in alle kleuren van de regenboog. Mijn boerenverstand zegt dan: kan nooit goed zijn. Maar het eerste wat je hoort is: het kan geen kwaad voor de volksgezondheid. Als een boer een paar druppels mest verliest daarentegen.....

Of registreer je om te kunnen reageren.