Home

Achtergrond 262 x bekeken

Zaden voor 100.000 boeren in Burkina Faso

De wereldvoedselorganisatie FAO verstrekt zaden van hoge kwaliteit aan 100.000 boeren in het Afrikaanse Burkina Faso.

De levering is onderdeel is een 18 miljoen euro kostende operatie, gefinancierd door de EU, die bedoeld is de honger rond de Sahel voor circa 6 miljoen mensen te verminderen.

In en rond de woestijn is de voedselzekerheid voor 10 miljoen mensen in gevaar, aldus het VN-agentschap. Net als elders rond de Sahel is aanhoudende droogte de oorzaak in Burkina Faso. De productie van granen daalde in het land vorig jaar 17 procent.

De voedselsituatie was al precair omdat prijzen sinds 2008 weliswaar zijn gedaald, maar nog altijd een stuk hoger liggen dan daarvoor. De bevolking van Burkina Faso is overwegend arm, en kan zich daardoor steeds minder voedsel veroorloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.