Home

Achtergrond 167 x bekeken

Watersporters door noodweer in problemen

Door het noodweer van gisteravond zijn op de Noordzee en op het IJsselmeer en de randmeren verscheidene watersporters in de problemen geraakt.

Bij Huizen raakten acht jachten door een windhoos beschadigd, meldde de Kustwacht zondag. Voor zover bekend heeft niemand door het slechte weer verwondingen opgelopen.

Bij het eiland Hooft voor de kust van Muiden liep een zeiljacht op een strandje en bij Durgerdam, ook in Noord-Holland, sloeg een jacht van zijn anker. Dat gebeurde ook met een jacht in Medemblik. Bij de veerhaven van het eiland Vlieland voer een boot op de kribben. Ter hoogte van de Friese plaats Makkum liep een jacht aan de grond. Een bergingsvaartuig wist het vlot te trekken.

De watersporters gingen het water op, hoewel verscheidene reddingsstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hadden gewaarschuwd dat het gezien de verwachte weersomstandigheden niet verantwoord was dat te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.