Home

Achtergrond 216 x bekeken 6 reacties

Vion tekent overeenkomst overname Weyl

Vion heeft de overeenkomst ondertekent voor de overname van onderdelen van activa van de failliete runderslachter Weyl Beef Products.

Ook het merk Weylander voor rosé kalfsvlees hoort bij de boedel. Dit heeft Vion bekendgemaakt.

Een en ander wil niet zeggen dat de productie op korte termijn wordt hervat in Enschede. De overname wordt eerst voorgelegd aan de Europese mededingingsautoriteit. Uiterlijk in augustus verwacht Vion goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Vion wil de productie in Enschede baseren op de vraag naar rundvlees en het aanbod van slachtvee. Volgens directeur communicatie Marc van der Lee is het nog vrijwel onmogelijk om aan te geven wat de omvang van de productie in Enschede in de toekomst zal zijn. "We nemen een stilliggend bedrijf over. De markt is herverdeeld en alles heeft zijn weg gevonden. We moeten straks maar zien hoe het loopt."
Bij Weyl werkten voor het faillissement ruim 600 mensen waarvan 200 op flexibele basis.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ex Werknemer

  Ja de 40 werknemers die mee worden overgenomen zijn de bruinwerkers van het oude beleid. Jammer dat Vion daar geen oog voor heeft. De hard werkende
  man is nu de dupe. Bedankt curator voor alle informatie die we ontvangen (via media) en de overname van vion. Gelukkig ben je er zelf ook heel wat beter aan geworden....maar wij niet.

 • no-profile-image

  Uitgeknepen

  Het Kadaver VION / ZLTO heeft het aankoopbedrag inmiddels binnengehaald bij de varkenshouders.

 • no-profile-image

  analist

  janjans, ik zat niet zo dicht bij 't vuur. heb wel m'n bronnen... zoals gemeld, dit faillissement is geregisseerd door Vion. Het kwam, zoals dat zo mooi heet, toch nog onverwacht. Niemand kon dus nog worden gewaarschuwd. Een grote partij uit Denemarken heeft na het faillissement bij de curator twee weken de tijd gevraagd om één en ander te bestuderen. Dit was bij de curator onbespreekbaar, in het belang van de werkgelegenheid en continuïteit van het bedrijf was haast geboden. Vervolgens ging de curator wél op het aanbod van Vion in terwijl dit de consequentie had dat er bijna geen mensen worden overgenomen en de productie veel langer stil ligt dan bij overname door een partij waarbij de mededingingsautoriteiten geen uitspraak hoeven te doen.

 • no-profile-image

  EX medewerker

  Helaas dat Vion het krijgt,hoop zelf dat de EMA er een stokje voor steekt.Dit is een sterfhuis BV geworden.400 vaste werkplaatsen weg slechts een kleine 40 worden er aangenomen en de rest mag via uitzendbureau aan het werk.Gewoon een aanfluiting ook vanuit de nederlandse overheid.Jammer dat het zo is gelopen.Over een half jaar zal de tent wel sluiten.

 • no-profile-image

  janjans

  Hej analist, zo te lezen heb je zelf dicht bij het vuur gezeten.Had jij de andere potentiële kopers dan niet kunnen inlichten of waarschuwen?
  Zo niet, hoe kom je bij die wijsheid?
  Had een andere kopere voor meer werkgelegenheid gezorgd, wees eerlijk en je weet het antwoord al.

 • no-profile-image

  analist

  Slecht voor de sector, goed voor Vion. Knap gedaan door Vion; met behulp van de banken de grootste concurrent pootje lichten. Vion heeft de boedel over kunnen nemen omdat zij de beste bieding konden doen aan de curator. Dit komt weer doordat Vion alles al had voorbereid, ze wisten van het faillissement (hebben het zelf georganiseerd), de stukken lagen al klaar. Tegen deze voorkennis waren Tönnies en Gausepohl niet opgewassen.
  Van Drie heeft capaciteit genoeg in Nederland en is meer voor de show even in beeld geweest. Let op: binnen twee jaar wordt er in Tilburg of in Enschede niet meer geslacht.....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.