Home

Achtergrond 293 x bekeken

Vijftien lijken gevonden langs Mexicaanse weg

De stoffelijke overschotten van vijftien mensen zijn donderdag in een wegberm in het noorden van Mexico aangetroffen.

De slachtoffers zijn volgens een functionaris gemarteld en doodgeschoten. De lijken lagen langs de snelweg tussen Ciudad Victoria en Maramoros, niet ver van de Amerikaanse grensstad Brownsville (Texas). Dinsdag werden al acht mensenhoofden gevonden langs wegen in de buurt van de stad Durango.

In Mexico bevechten bendes elkaar om de beste smokkelroutes naar de lucratieve Amerikaanse markt. Daarbij wordt iedereen die de bendes een strobreed in de weg legt, vermoord. In de afgelopen vier jaar escaleerde het geweld en werden meer dan 25.000 mensen vermoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.