Home

Achtergrond 169 x bekeken

'Vakantietijd eenzaam voor veel ouderen'

Wanneer Nederlanders deze weken weer massaal de koffers pakken en naar het zuiden rijden, blijven veel ouderen eenzaam achter.

Volgens het Nationaal Ouderenfonds is juist de gezellige zomer extra eenzaam voor mensen in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Het vervult daarom samen met de Riki Stichting zevenhonderd Zomerhartenwensen van thuisblijvende ouderen.

Om de zomer in te luiden nemen honderd ouderen uit de hele Randstad woensdag in Eemnes deel aan een gezamenlijke barbecue. ,,Juist kleine dingen, zoals de geur van barbecues, zorgen voor een gevoel van eenzaamheid als je zelf alleen zit. Dat gevoel willen we wegnemen'', aldus een woordvoerster.

Volgens het Ouderenfonds krijgen 200.000 ouderen minder dan één keer per maand bezoek.

"In de zomer zijn ook nog hun normale contacten op vakantie, worden activiteiten in zorgcentra geschrapt en blijven de ramen dicht vanwege de warmte. Dat vergroot de eenzaamheid'', stelt de zegsvrouw.

Het fonds vervult vooral veel alledaagse hartenwensen als het eten van een visje op het strand of een dagje winkelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.