Home

Achtergrond 166 x bekeken

Unilever verkoopt Italiaanse dochter

Producent van consumentengoederen Unilever heeft zijn Italiaanse dochter Findus verkocht.

De nieuwe eigenaar wordt Birds Eye Iglo, die 805 miljoen euro voor Findus betaalt. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het gaat om de diepvriesactiviteiten, het onderdeel dat onder meer bevroren maaltijden produceert. De ijstak, die bekende merken als Vienetta, Solero en Cornetto onder zich heeft, staat los van de verkoop. Ongeveer 650 werknemers krijgen een nieuwe baas. De te verkopen activiteiten waren in 2009 goed voor een omzet van 462 miljoen euro.

De verkoop past in de huidige strategie van Unilever om zich te richten op groei in opkomende markten en in persoonlijke verzorging. Het verkochte onderdeel behoort volgens Unilever niet tot de kerntaken. De Europese mededingingsautoriteiten moeten de verkoop nog goedkeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.