Home

Achtergrond 1617 x bekeken 7 reacties

Tweede bv Van Bakel in VS wil uitstel betalingen

Een tweede bv in de Verenigde Staten van de Nederlandse ondernemer Willy van Bakel heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Het betreft Great Lakes Ag, het loonbedrijf van Van Bakel dat onder meer de voederwinning voor de mega-melkveebedrijven Vreba-Hoff I en II verzorgt. Great Lakes Ag is voor 50 procent eigendom van Vreba Equipment, de handel in landbouwmachines van de familie Van Bakel. De andere 50 procent is in handen van Dick Maat.

Vorige week werd duidelijk dat een andere Amerikaanse onderneming van Van Bakel, Midwest Ag Investments, uitstel van betaling (Chapter 11) heeft aangevraagd. Banken, waaronder The Citizens National Bank of Bluffton en The First National Bank of Syracuse, willen geld van de firma. De eerste bank is al in het gelijk gesteld door de rechter. The First National Bank of Syracuse wil beslagleggen op een nieuwbouwlocatie van Midwest Ag Investments voor een melkveebedrijf voor circa 2.000 koeien in Ohio.

Ook voor Great Lakes Ag, heeft Willy van Bakel uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Volgens de aanvraag heeft de onderneming circa 7,9 miljoen dollar aan schulden en ruim 2,7 miljoen dollar aan bezittingen. De grootste claim is ruim 4,3 miljoen dollar van PNC Equipment Finance, een financieringsbedrijf voor onder meer landbouwmachines. Een deel van de machines is al terug naar de leverancier.

In Nederland eindigt uitstel van betaling vaak in een faillissement, in de VS is Chapter 11 een manier om schulden te saneren en een bedrijf te reorganiseren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem was er bij

  En Rene maar schreeuwen, jongens als je tien hakselaars tegelijk koopt krijg je de elfde gratis. Maar die andere tien moeten wel betaald worden jongen!!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Gert, Je schulden lozen en dan doorstarten te mooi om waar te zijn den kan elke boer uit de USA wel chapter 11 aanvragen. Bij van Bakel is het nog maar de vraag of de rechtbank de aanvraag voor chapter 11 wel aanvaard.
  2 jaar geleden toen de melkprijzen nog hoog waren kon Great Lakes Ag de dieselolie en maiszaad al niet meer betalen. Bij van Bakel is het al jaren wanbeheer op grote schaal. Chapter 11 is alleen geschikt bij beginnende betalingsproblemen en men moet een goed plan kunnen voorleggen om te kunnen bewijzen dan men in de toekomst winstgevend wordt.

 • no-profile-image

  Henk

  Mijn verwachting is dat ook weer onder dit bericht binnen 24 uur een epistel van Wijnholds staat.
  Uiteraard totaal onsamenhangend en niet ter zake doende!

 • no-profile-image

  Farmer

  Ze weten het altijd beter de van Bakel's.
  Al voordat de melkprijs slecht werd, waren ze al in de problemen. rara hoe kan dit??? Waarschijnlijk met al hun groot doenerij en arrogant gedrag.

 • no-profile-image

  keutelboer

  De van Bakels hebben veel geschreeuwd en velen zijn hun geschreeuw gevolgt ,want deze jonges deden het zo goed . Zij melken en bouwen een groot bedrijf op . Zij werden als vak mensen aangezien en velen bezweken voor zijn mooi gepraat en aanhoudendheid . Hij pakten flinke winsten waarmee hij zijn veebrijf in Nederland vergrote . Hij heeft zijn geld niet met koeien melken verdient maar hij heeft de boeren gemolken . En waarvan hij de centen mee heeft gekregen , die heeft hij bij de beer gedaan.

 • no-profile-image

  Gert

  Chapter 11 is in de US een instrument om je schulden te lozen en een doorstart te maken . Vooral; als je in zogenaamde rural communities zit met hoge werkloosheid wil de rechtbank nog wel eens mild voor je zijn .Wel is het zaak dat je niet te controversieel bent.

 • no-profile-image

  Han

  Keutelboer. Je erkent zelf al dat de heren van Bakel en co >vakmensen< zijn, Zij verstaan dat ene vak meer dan goed, Boeren uitmelken!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.