Home

Achtergrond 264 x bekeken

Ton schade door asbestpuin onder kuilplaten

Grondbewerkingsbedrijf Jelle Bijlsma moet ruim een ton betalen voor de sanering van asbest uit de grond van een melkveebedrijf.

Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden bepaald.Op het melkveebedrijf is in 1980 puin door het Giekerkse bedrijf gestort om de plaats voor de kuilplaten op te hogen. Het puin was vervuild met asbest, zo is nu vastgesteld. Weliswaar was dit volgens de toen geldende regels niet verboden, maar over asbest en de gevaren daarvan was destijds zoveel bekend dat de loonwerker de toenmalige eigenaar had moeten waarschuwen, vindt de rechter.

De toenmalige bedrijfseigenaar heeft het onroerend goed verkocht. De huidige eigenaar wil de grond nu asbestvrij overdragen aan Bureau Beheer Landbouwgronden. BBL vereist echter een schoongrond-verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.