Home

Achtergrond 223 x bekeken

Syngenta omlaag ondanks beurseuforie

Beurskoersen profiteren van positieve berichten over de wereldeconomie.

De euforie begon in 's werelds sterkste economie, de VS, en verspreidde zich eerst naar Azië en toen Europa. Algemeen lijkt het gevoel te bestaan dat het verlies op de beurzen de laatste weken wellicht niet helemaal gerechtvaardigd is.

Het IMF maakte deze week bekend dat de wereldeconomie dit jaar uitkomt op 4,6 procent, 0,4 procent meer dan eerder voorspeld. In Europa profiteren beurzen van sterk herstel in Duitsland waar de industriële productie in mei 2,6 procent is gegroeid ten opzichte van een maand eerder. De export is in mei 9 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Syngenta en Smithfield Foods profiteren niet mee. Het Zwitserse agrochemiebedrijf Syngenta verloor nadat de bank UBS voor het aandeel het advies bijstelde van 'kopen' naar 'neutraal'. De bank stelt in een rapport dat het hoopte dat licht aantrekkende telersprijzen in combinatie met goed weer de opgebouwde voorraden opruimden. De voorraden lopen echter minder snel leeg als gehoopt. Bovendien verwacht UBS dat concurrent Bayer fel op zoek gaat naar groei.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.