Home

Achtergrond 151 x bekeken

Spoorsector klaar voor de winter

Sneeuw en ijsvorming veroorzaakten de afgelopen winter vastgevroren spoorwissels en daarmee een grote uitval van treinen.

In komende winters blijft treinreizigers dergelijke ellende bespaard, heeft demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Volgens hem biedt de voortgang van de maatregelen die de spoorbedrijven hebben aangekondigd "voldoende vertrouwen dat er de komende winter een 'winterhard' spoor ligt''.

De afgelopen winter waren de weersomstandigheden extreem, maar de bewindsman vindt dat NS en ProRail een dergelijk weerbeeld moeten aankunnen. De spoorbedrijven zijn dat met hem eens en kondigden daarom eerder al aan om uit hun eigen budget verbeteringen door te voeren. Eurlings schakelde een onafhankelijk bureau in om te beoordelen of die maatregelen afdoende zijn. De onderzoekers concluderen dat dat zo is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.